Etter at fotografering er blitt digitalt, har de lange kveldene, når man satt å limte inn bilder i fotoalbumet, blitt borte. For min del klarte jeg aldri å lime inn bilder i album, og resultatet er fremdeles hauger med bilder som ligger i konvolutten fra labben gjemt i en skuff.

 

Men etter at bilder har blitt digitalt, har det for mange oppstått et nytt problem: Bildene vi tar blir ofte gjemt bort på hardisken. Noen (en god del faktisk) deler vi på sosiale medier, men å sitte å se bildene på TV-skjermen blir ikke helt det samme synes jeg. Når jeg holdt på i mørkerommet, var ikke fotografiet komplett før jeg hadde laget en fysisk kopi av det. Kopiering av bildet, var halve jobben. Selv om jeg elsker det digitale, tror jeg fortsatt at våre sanser blir mer stimulert av det fysiske. Som vi kan ta og kjenne på. Som rett og slett fysisk eksisterer.

Mange fotobutikker “på hjørne”t klarte ikke den digitale overgangen. De måtte legge ned. Men bransjen har tilpasset seg. I dag finnes det utrolig mange spennende (og kanskje litt unyttige) produkter man kan få bildene sine på: Nøkkelringer, puslespill, musematter, kaffekopper, postkort, t-skjorter og mye mer. Kanskje det beste er at vi kan lage fotoalbum i god kvalitet. Du bare laster opp dine favorittbilder, og programmet setter opp ferdig forslag til design. Etter du har bestemt deg, trykkes og bindes inn ditt eget personlige fotoalbum.

Når det kommer til veggbildet, som skal henge på veggen i generasjoner, som skal gis i gave, velger de fleste av mine kunder at jeg fremstiller kopien for dem.

Jeg liker at mine kunder skal ha valgfrihet. Derfor får man høyoppløslige bilder med seg etter fotograferingen som man nettopp kan bruke til slike produkter. Å kunne bestille en fotobok med fotografens bilder, sammen med sine egne bilder, er viktg for mange.

Men når det kommer til veggbildet, som skal henge på veggen i generasjoner, som skal gis i gave, velger de fleste av mine kunder at jeg fremstiller kopien for dem. Som fotograf  konkurrerer jeg ikke om pris med en fotosjappe, men om kvalitet. Å ha en glossy kopi, i tynneste papirkvalitet, som helautomatisk kopieres uten menneskelig kvaliteskontroll, er ikke det de fleste av oss vil henge på veggen – eller gi bort i gave.

Jeg fremstiller alle kopier selv på egen storformatskriver. Sender aldri jobben bort til andre. Om det er kostnadseffektivt kan sikkert disuketeres. Men årsaken er enkel: Jeg vil ha full kontroll over hele produksjonslinjen, fra idé, fotografering, etterbehandling og kopiering. Jeg har flere forskjellige papir som jeg lager kopier på. Men kundefavoritten er Epson Cold Press Natural. 100 % syrefritt bomullspapir på hele 310 gram/m² og av ypperste klasse! Grovere struktur, ekstrem høy fargegjengivelse og sortnivå. Et av få papirer som inngår i Epson Signature Worty serie. Bare det å ta og berøre papiret gir en liten “wow-følelse”.

Oppsummert: Vis fram dine bilder! Ikke gjem de bort på hardisken. Trykk de gjerne på ulike produkter. Men når det kommer til veggebildet for generasjoner, velg kvalitet hos fotografen.


CW foto fremstiller kopier selv med manuell kvalitetskontroll for beste resultat.
_DSF1457-Edit _DSF1465-Edit