Det første året er en viktig milepæl og en flott anledning til å ta barnebilder. Her er mine tips for 1-års fotografering.

Har du snart en ett-åring, er dette en perfekt alder for fotografering. For nå kommer de flotte motivene kommer på løpende bånd. Personligheten har begynt å komme tydelig frem. Både latter, undring og kanskje litt gråt veksler om hverandre. Noen har begynt så smått å ta sine første skritt eller står når de holder seg til noe. Alt dette er verdifulle bilder som gleder i hverdagen og for generasjoner, enten som et veggbilde eller i et flott album.

 

Tips for 1-års fotografering:

  1. Tidløse klær fungerer best: Ta gjerne med litt ulike antrekk, så får vi varierte bilder. Nøytrale/harmoniske farger er bra. Unngå klær med store mønster,  logoer eller kraftige farger på klærne, for de kan ta oppmerksomheten bort fra ansiktet. 
  2. La barna bestemme: Om klesskift er problematisk for barna, så er det bedre å bruke antrekket de kommer i, enn å forsøke og «presse på» et nytt antrekk eller en ting/rekvisitt.
  3. Ta med favorittleken: Favorittbamse eller en annen fin leke kan gjerne være med. Men ikke introdusere noe for barnet, som ikke kan bli med på bildene. Jeg tenker da spesielt på smokk og smarttelefon. De er fine å roe ned der og da, men det blir fort gråt når det taes bort.
  4. La fotografen ha regien: For meg er det viktig å ha en fin og rolig stemning under fotograferingen. En ettåring blir fort sliten om for mange  personer ber om oppmerksomheten. Så det er alltid best at jeg tar regien, og foreldrene holder seg rolig og litt i bakgrunnen i starten og assisterer fotografen underveis.
  5. Vær avslappet: Det er vanlig at foreldre er litt bekymret over at ettåringen ikke alltid gjør som fotografen sier, og kan bli stresset når det går fra latter til gråt. Det er helt i orden, og er jo helt vanlig i hverdagen! Det er helt normalt å bli litt sliten og lei under fotograferingen. Derfor tar jeg ofte små pauser, slik at tankene kan ledes bort på andre ting. Fotograferingen skal være en hyggelig og gøy opplevelse! Heldigvis trenger jeg bare noen få sekunder med de rette utrykkene for å få de gode bildene. 

PS! Mange foreldre lar barnet smake kake for første gang på ett-års dagen. Hvorfor ikke kombinere fotograferingen med en cake smash (kakefest) i studio?

Minner forsvinner

Når foreldre forteller at jeg har klart å fange personligheten til barnet, er det et stort komplement å få! Når barnet vokser til (og det går fort) er det for gjort å glemme utrykk og minner fra denne tiden. Det er derfor disse øyeblikkene er viktig å forevige.

Det finnes mange spennende muligheter under en ett års fotografering.

Spør meg om 1-års fotografering!

Har du snart en gutt eller jente som fyller ett år, så ta gjerne kontakt med meg for en prat eller les mer om barnefotografering.