Jeg er ydmyk og stolt over å ha mottatt en bronsemedalje og to hederlige omtaler for bildene mine under Norges Fotografforbunds landskonkurranse 2018.

Denne uken har jeg deltatt på landsmøtet til Norges fotografforbund (NFF). Dette er fagdager for profesjonelle fotografer i Norge med en rekke spennende foredrag, møte med leverandører og, ikke minst, et sosialt treffpunkt for de som brenner for fotografi.

For første gang sendte jeg inn bilder til landskonkurransen. Reglene er slik at hver fotograf kan sende inn fire fotografier i klassene; portrett, bryllup, barn, digitalt arbeid, kommersielt, natur og reportasje. Fotografen med høyeste poengsum blir Årets Fotograf NFF. Juryen besto av juryformann Jens Eldøy og med en internasjonal jury med Jim Lowe, Knut Koivisto, Antti Karppinen, Ragne Kristine Sigmond og Laila Villebeck.

Jeg sendte inn i kategoriene barn, bryllup og kommersielt. Og jeg innrømmer at det er vanskelig å velge blant sine egne bilder: Bildene har jeg knyttet bånd til, jeg kjenner historien bak bildene, vet hva jeg har tenkt og lagt vekt på når jeg trykket ned utløserknappen.  Klarer jeg å formidle dette til en jury? Hva er det juryen legger vekt på?

Jeg var usikker.

Gleden og overraskelsen var derfor stor når jeg ble ropt opp på scenen for å motta både bronsemedalje og to hederlige omtaler for bildene mine. For meg er dette er en stor inspirasjon videre!

Stas med omtale i både Romerikes Blad og Indre Akershus Blad. Stor gratulasjon til de andre fotografene som også ble premiert!

Foto: Jon Klasbu

 

Bronsemedalje i kategorien kommersielt – The guys of competitive intelligence – Landskonkurransen 2018 Norges Fotografforbund

 

Hederlig omtale – Waiting for a kiss – Landskonkurransen 2018 Norges Fotografforbund

 

Hederlig omtale – Small wonders – Landskonkurransen 2018 Norges Fotografforbund