Som portrettfotograf er min jobb å fremheve dine beste sider.

De aller fleste som jeg tar portrettbilder av, har liten eller ingen erfaring med å stå foran kamera. Gjelder dette også deg, har du ingen grunn til å bekymre deg! Som portrettfotograf guider deg gjennom hele fotograferingen – fra klestips, kroppsholdning og til et godt ansiktsutrykk. Du skal følge deg vel og trygg foran kamera. For meg er gode portrettbilder et resultat av 80 prosent kommunikasjon og veiledning. 20 prosent handler om kamerateknikk og lyssetting.

Ingen mennesker er like. Derfor er det heller ingen universalløsning på hvordan et godt portrettbilde blir til, men det er sjelden en tilfeldighet.

Selfies hører med til hverdagen, men hva med gode portrettbilder som fremhever din beste side? Bildet du viser fram av deg selv danner mye av førsteinntrykket ditt. Bruksområdene for portrettbilder er mange. Det kan være portrettbilder til sosiale medier, Tinder, CVen, jobbsøknaden eller det som skal til for at du får casting/modelljobben – eller rett og slett bare for det er gøy å ha noen skikkelige bilder av seg selv å se tilbake på?

Les saken: Gode portrettbilder blir lagt merke til: Derfor bør du legge med bilde i jobbsøknaden (E24)

Ansattbilder og lederportretter

Jeg jobber dedikert med portrettbilder der vi bruker god tid til å få fram de beste utrykkene, både for ansatte og ledere. Mange ledere har også brukt for et variert utvalg av ulike utrykk til for eksempel til bruk i media, årsrapporten og ved interne budskap. I bunn ligger en strategisk tilnærming på hva slags stil og utrykk som er den rette for din bedrift.


Oslo Hudpleieklinikk trengte å fornye portrettene av sine ansatte. Resultatet ble tillitsfulle portretter og med et lyst og luftig uttrykk, basert på bedriftens designprofil.

For deg som vil ha unike portretter

Har du noen gang tenkt at det kunne vært gøy å hatt noen helt spesielle bilder av deg selv eller noen du kjenner? Første steg på veien å ta kontakt og fortelle meg litt mer om ideen. Ideen trenger ikke å være ferdig planlagt. Jeg hjelper deg gjerne videre med det kreative og utvikler ulike visuelle konsepter. Jeg elsker å jobbe kreativt. Jo mer utfordrende og spesiell jobben er, jo mer liker jeg den.

Fighter Kickboxingklubb ønsket å få frem sine verdier med vekt på mangfold og at alle er velkomne.

Trenger du nye portrettbilder? Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktene prat!

  Studio Dalen lagrer informasjon innsendt i dette skjemaet. Informasjonen lagres for at vi enkelt skal kunne komme i kontakt med deg vedrørende din henvendelse. Ved å registrere deg samtykker du til at vi kan ta kontakt med deg på e-post eller telefon. Vi benytter ikke disse kontaktdataene til andre formål enn å kontakte deg basert på din henvendele. Skjema er beskyttet med reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.

  Det er mye arbeid bak et godt bilde

  Bak hvert portrettbilde ligger det mye arbeid og fokus på detaljer. Det er alt fra hvordan hender og føtter plasseres, hvordan de menneskelige linjer og kurver skal spille på lag, hvilken vinkel du blir fotografert fra, og ikke minst ansiktsutrykket. Et «ute til lunsj»-blikk for eksempel kan ødelegge et ellers godt komponert bilde. Kamera fungerer litt som et “slør” når vi tar portrettbilder. Det samme gjelder når man opptrer på TV – du må dra på litt ekstra for at det skal se naturlig ut. Føles det rart, blir det bra bilder, pleier jeg å betrygge de jeg tar bilder av. Vi ser på bildene underveis, sletter de vi ikke liker og jobber videre til vi får de beste bildene av deg.

  Under portrettfotografering i studio bruker jeg også håndmalte fotobakgrunner som er med på gi en helt spesiell stemning til bildene. Jeg har flere forskjellige farger – grå, grønn, turkis og brun. Bakgrunnsfargen vi velger, tilpasses til hvilken hudtype og hårfarge som du har.

  Slik foregår en portrettfotografering

  Det viktigste du kan gjøre i forkant er å være godt uthvilt. Ta med deg ulike klær som du føler deg vel i og som du bruker til vanlig. Husk at det er ansiktet som skal fremheves, ikke klærne. Unngå derfor plagg i sterke farger eller som har mye mønster. Et godt portrett skal være naturlig, så ikke bruk for mye sminke, ei heller mineralsminke som gir mye refleksjoner. Fotograferingen starter i et rolig og behagelig tempo. I starten er det å finne frem til din beste side og gode utrykk. Det er helt vanlig å føle det litt unaturlig å sitte foran et kamera, derfor handler starten også om å bli komfortabel. Etterhvert vil du glemme kamera og vise deg fram fra din beste side! Alle bilder jeg tar lastes rett over på datamaskinen og dukker opp på stor skjerm. Det gjør det enklere å vurdere bildene. Du får også se bildene jeg tar og sammen jobber vi videre med de utrykkene vi liker best.  De vi ikke liker, sletter vi – helt enkelt. Etter endt fotografering sitter vi igjen med de beste bildene. Disse vil etterbehandles før de sendes til deg elektronisk.

  Trenger du nye portrettbilder? Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktene prat!

   Studio Dalen lagrer informasjon innsendt i dette skjemaet. Informasjonen lagres for at vi enkelt skal kunne komme i kontakt med deg vedrørende din henvendelse. Ved å registrere deg samtykker du til at vi kan ta kontakt med deg på e-post eller telefon. Vi benytter ikke disse kontaktdataene til andre formål enn å kontakte deg basert på din henvendele. Skjema er beskyttet med reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.

   Studio Wangberg blir nå Studio Dalen! Les mer.
   +