På lufta: CW foto tok bildene når Radio Norge trengte nye miljøportretter av programlederne.

Jeg befinner meg hos Bauer Media i Oslo. De driver Radio Norge, Radio 1, Radio Rock, Radio Topp 40, Radio Vinyl, Radio Norsk Pop, Radio Soft og Radio KISS. På rekke og rad bortover gangen ligger de ulike radiostudioene og avvikler dagens sendinger. Om litt skal årets rapport fra Radio Norge til Medietilsynet være ferdig, og de siste bildene må være på plass. Mitt oppdrag er å ta miljøportretter av programlederene i Radio Norge.

Som en drøm

Hovedstudio er som en drøm for en fotograf: Ved hjelp av et par tastetrykk forandrer lyset seg til rød bakgrunnsbelysning, og på skjermene langs studioveggene vises den røde logoen til Radio Norge. På miksepulten lyser knapper og skjermer opp. Dette er en perfekt ramme for miljøportretter!

For meg er det viktig å bevare lyset fra alle knappene og bakgrunnsbelysningen. Det gir stemning. Derfor blir studioblitzene omghyggelig plassert for å gi et mykt og subtilt lys på programlederne. En studiolampe med blått lys blir også plassert inn i bakgrunnen for å gi fargekontrast og tilføre ekstra stemning.

I løpet av noen hektiske timer ble programlederne fotografert. Og samme kveld bildene levert  – før deadline til rapporten. Dagen etterpå mottok jeg denne hyggelige tilbakemeldingen fra Radio Norge:

Vi trengte å løse oppdraget rask. Wangberg var svært fleksibel og stilte opp på kort varsel. Foto-seansen gikk raskt og effektivt. Han så selv løsninger som ville fungere. Resultatet er vi svært godt fornøyd med. De ferdige bildene fikk vi samme kveld. Anbefales.
Arne Sandvik, nyhetsredaktør Bauer Media