– Når det gjelder å ta generasjonsbilder er det en ting jeg sitter igjen med, og det er at man ikke må nøle, sier Inger Elen Tømmervik Awaleh.  Les hennes tips for en velykket familiefotografering.

Tidligere i år tok jeg generasjonsbilder av hennes familie. Nå henger generasjonsbildet på veggen. Derfor ville jeg høre litt mer om hvordan deres opplevelse hadde vært og om hun ville gi noen gode råd til andre som vurderer å få tatt generasjonsbilder.

– Hvorfor hadde dere lyst til å gi fotografering i gave til foreldrene dine?

– Vi hadde lyst å gi et generasjonsbilde i gave til foreldrene våre fordi de hadde bryllupsdag, og vi ønsket å gi en ordentlig gave som kunne være et minne for lang tid fremover. Vi har en ganske fin familierelasjon og det er noe med å fange dette i et bilde man kan vise til andre. I tillegg har vi gjennom sykdom i familien lært hvor skjørt livet er, og at det er viktig å ta vare på det vi har sammen. Et bilde er med på å konstatere dette.

Ble kalt “gale”

– Hva sa foreldrene dine når de fikk gaven?

– Foreldrene mine ble veldig glade,  og kalte oss «gale» i positiv forstand. De fikk vite om gaven på bryllupsdagen sin. Da sendte vi blomster til dem på døren og skrev et kort hvor de også fikk vite om fotograferingen. Kortet og blomstene ble umiddelbart lagt ut på Instagram.

– Bildet henger nå på veggen. Hvilken tilbakemeldinger har du fått?

– Bildet henger i stua over TV-en. Så det henger slik at alle som kommer på besøk ser det med en gang. Albumet blir tatt fram til alle som kommer på besøk. Så bildene blir virkelig skrytt av. Det er til og med flere i familien som har uttrykt ønske om både bilder innrammet og album. Som mine besteforeldre. Så det er stor entusiasme rundt dette.

Tenk hvor generasjonsbildet bør taes

– Hvilke råd har du til andre som vurderer å få tatt et generasjonsbilde?

–Når det gjelder å ta generasjonsbilder er det en ting jeg sitter igjen med, og det er at man ikke må nøle. For oss ble det en veldig fin opplevelse. Både under fotograferingen og etter. For vi fikk jo brukt tid sammen, og vi hadde det veldig gøy. Og ikke minst, fotografen var super! Hvis jeg skal komme med tips til andre så er følgende det jeg tenkte på for oss: Ha location et sted som kan være naturlig eller sier noe om familien, bra setting skaper også positivitet. I tillegg var jeg opptatt av at alle skulle kle seg og ordne seg slik at man følte seg mest mulig vel, og fin. Jeg ønsket ikke å legge føringer for bekleding og annet, fordi det for oss er helt unaturlig at man ikke skal få være seg selv. Det eneste som kanskje hadde funket hadde vært at alle stilte i fotballskjorter til sine egne favorittlag i Premier League 😉 Men det hadde vært litt harry!

Fotograferingen ble en minnerik opplevelse

– Jeg må jo spørre, hvordan synes du samarbeidet har vært?

– Samarbeidet var kjempebra. Vi hadde det veldig gøy. Selv med to små barn. Synes du som fotograf var veldig flink til å «lese» menneskene du hadde med å gjøre, og vi følte at vi fikk både en opplevelse og et resultat som passet oss som familie veldig. Så for oss gikk det over all forventing. Dette har også blitt noe vi snakker om til stadighet. Selve fotograferingen altså. Vi ler mye av stemningen vi hadde og tuller med hverandre. Så dette har alt i alt blitt en svært minnerik opplevelse, fanget i mange fine bilder vi vil ha glede av i mange år.

Bla nedover for å se bilder fra familiefotograferingen.

Les også: 

Ps! Hos meg kan du bestille gavekort på fotografering online. Skreddersy gavekortet med din personlige hilsen og motiv. Leveres på minuttet. Gleder for livet.