Jeg ville ha kveldssol, men bildene hos Rosenberg spiseforretning skulle taes midt på dagen  – i overskyet vær. Hvordan skulle jeg løse dette?

Rosenberg spiseforretning er en familiedrevet bedrift, og en god gammeldags kjøttforretning med eget pølsemakeri, som tilbyr pølser, kjøttvarer, ferdigretter, pålegg, catering og servering. Jeg har hjulpet dem med bilder tidligere til nettsider, annonser og brosjyrer, og nå trengte å fornye noen av bildene.

God lyssetting er viktig

Lyset er en av de viktigste stemningsskaperne i et bilde. Butikkbelysning kan ofte være problematisk, for lyset blir litt flatt og kjedelig. Kommer det i tillegg rett ovenifra kaster det skygger rundt øynene. Det var viktig å videreformidle bildestilen de allerede har, men denne gangen ville jeg tilføre litt ekstra stemning. Jeg ønsket å gjenskape at det var blitt kveld i lokalet: Lyset er slukket og de ansatte er i ferd med å gå hjem fra jobb. Kveldssolen skinner inn og fyller butikklokalet med varmt sollys.

Utfordringen var bare at bildene skulle bli tatt i overskyet vær…

Løsningen ble å plassere en kraftig blitz utenfor for å gjenskape sollyset. Om ikke lyset er på din side, er det viktig å kunne ta kontroll over det. Jeg elsker å eksperimentere på denne måten!

Trenger du nye bedriftsbilder? Ta kontakt for en uforpliktende prat!