Her skal du få et tips på hvordan du enkelt kan lage din egen bildevegg!

Mange av favorittbildene våre ligger godt gjemt på mobiltelefonen eller på datamaskinen. Men hvorfor ikke henge de beste på veggen?

Her har jeg laget en egen bildevegg, der du slipper innramming. Du kleber bildene opp på lette skumplater  (kapa plater – 0,5 cm tykke) som du monterer på veggen. Fordelen at er at du raskt og enkelt kan bytte ut bildene når du går lei av dem. Bildene kan du printe selv på fotoark eller få kopiert i fotobutikken. Skumplatene kan du kjøpe ferdig med lim eller du påfører lim selv. Jeg pleier å kjøpe mine plater hos Luth & co i Oslo. I denne guiden har jeg brukt plater uten lim.

Før du setter i gang trenger du:

  • Kapaplater
  • En skjærelinjal (helst i metall)
  • RX-lim
  • Tapetkniv
  • Klebemasse for å henge opp bildene

Slik gjør du det:

1. Påfør lim på baksiden av fotoarket. Pass på at du får lim helt ut langs alle kantene. Påfør også lim på midten av arket.

Påfør lim på fotoarket. Pass på at du får lim helt ut langs alle kantene. Påfør også lim på midten av arket.

Påfør lim på fotoarket. Pass på at du får lim helt ut langs alle kantene. Påfør også lim på midten av arket.

2. Snu fotoarket og legg bildekanten parallelt med kapaplaten. Start på den ene siden og stryk forsiktig bildet ned på kapaplaten. La det tørke i fem minutter.

2. Snu fotoarket og legg bildekanten parallelt med kapaplaten. Start på den ene siden og stryk forsiktig bildet ned på kapaplaten. La det tørke i fem minutter.2. Snu fotoarket og legg bildekanten parallelt med kapaplaten. Start på den ene siden og stryk forsiktig bildet ned på kapaplaten. La det tørke i fem minutter.

3. Deretter bruker du linjalen og legger denne ca 0,5 cm inn på bildet. Kantene blir penest når du beskjærer litt av bildet. Bruk en skarp tapetkniv og hold denne loddrett mens du skjærer langs linjalen. Husk å ikke presse for hardt ned, men skjær flere ganger, med lett trykk, til du kommer gjennom platen. Blir kantene ujevne og “taggete” skyldes det som oftest at bladet ikke er skarpt nok. Så min anbefaling er at du bruker et helt skarpt og nytt blad.

Deretter bruker du linjalen og legger denne ca 0,5 cm inn på bildet. Kantene blir penest når du beskjærer litt av bildet.

4. Første bilde er klart! Gjenta punktene 1-4 for resten av bildene.

_DSF1549

5. Deretter bruker du linjalen og legger denne ca 0,5 cm inn på bildet. Kantene blir penest når du beskjærer litt av bildet. Jeg pleier å bruke klebemasse som du får kjøpt i alle bokhandler som jeg fester en liten bit i hvert hjørne. Denne vil ikke sette merker på veggen og siden platene er så lette, så holder klebemassen bildene på plass. Her kan du se min fotovegg!

Deretter bruker du linjalen og legger denne ca 0,5 cm inn på bildet. Kantene blir penest når du beskjærer litt av bildet.