Konfirmanten har lyst til å bli bonde når han blir stor. Og med egen Gråtass i garasjen, hadde vi den perfekte rammen.

Denne dagen var det konfirmasjonsfotografering hjemme i egen hage til konfirmanten. Å fotografere hjemme i egen hage er med på å gi en ekstra historie til bildene. Ved hjemmefotofotografering tar jeg med meg studioutstyret og også denne dagen var bilen min full av fotoutstyr.

Fotografering utendørs krever forberedelser

Å finne egnede plasser for fotograferingen er det første jeg gjør når jeg kommer på nye steder. Det er viktig å finne plasser som ikke har for mye rot i bakgrunnen, for det kommer ekstra tydelig frem på bildene. Så det er vanlig å starte med å rydde opp og fjerne ting som trekker bort oppmerksomheten fra den jeg skal fotografere.

Slik var det også denne gangen. Jeg synes den røde garasjen ville egne seg godt til fotograferingen av konfirmanten på traktoren, men hvordan skulle vi klare å flytte på de store tingene? Det viste seg å ikke være bekymringen verdt. For når man har tilgang på traktor gikk det som en lek. Se video under så får du et lite innblikk i forkant av en fotografering.

 

Du trenger ikke å gå i finstasen på alle bildene

Dress, penkjole eller bunad er antrekket som oftest brukes når vi skal ta konfirmasjonsbilder. Til de klassiske portrettene fungerer dette kjempebra. For meg er det også viktig at konfirmasjonsbildene også skal fortelle en historie fra ungdomstiden. Her spiller også klesvalget inn. Er du fotballinteressert bør du ha på deg fotballdrakten, elsker du sparkesykler, så bør du gå i streetwear.  Og skal du bli bonde, ja, så synes jeg at du bør kle deg som en også.

Under kan se flere bilder fra fotograferingen. Og er du på jakt etter konfirmasjonsfotograf, så ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende prat.