De klassiske konfirmasjonsbildene var tatt. Nå var det klart for et sceneskifte.

Men først: Jeg pleier å dele opp en konfirmasjonsfotografering i to. De klassiske konfirmasjonsbildene med bunad eller dress må til. Tradisjonen med å markere at nå går du  fra barn til voksen. Det er jo litt høytidelig og det må selvfølgelig foreviges godt. Men jeg mener at en konfirmasjonsfotografering er som en tidskapsel; bildene må også fortelle historien av deg som ung. Hva som engasjerer deg. Hva du drømmer om. Hva som var kult. Hva mesteparten av tiden gikk med på.

Og det er her historien om konfirmasjonsfotograferingen med Astrid  starter.

Konfirmasjonsbilder i vakre omgivelser

Vi hadde avtalt at fotograferingen skulle starte sent på ettermiddagen, for da er lyset på sitt beste. Jeg hadde møtt opp god tid i forveien, rigget studiolys og kamerautstyr stod klart i Sørums vakre kulturlandskap. Vi startet med familiefotografering, for det er en god anledning å kombinere familiebilder og konfirmasjonsbilder. Deretter de klassiske konfirmasjonsbildene bare av konfirmanten.

Sceneskifte: Konfirmasjonsbilder i lekne omgivelser

Fotoutstyret pakkes ned. Vi drar videre til neste sted; hjemme i hagen til konfirmanten. Der står en stor trampoline. På denne har det blitt tilbragt mange timer opp gjennom årene og mange triks er lært.

Det må vi ha med i tidskapselen.

Det begynner å bli ganske mørkt, så hele området må lyssettes med studioblitzer for å få den stemningen med lyset jeg ser for meg. Selv om solen egentlig hadde gått ned, har jeg alltid noen gode triks for å få den med i bildene likevel. Og deretter var det bare å sette i gang! Konfirmanten serverer en rekke stunts forløpene og både fotograf og kamera gjør sitt beste for å henge med. Og jeg merker at det er dette bildene konfirmanten virkelig trives med.

Det er disse bildene konfirmanten selv ville tatt med seg i sin tidskapsel.

Se flere bilder av fotograferingen under!

Har du en konfirmant i år eller til neste år, så ikke nøl med å ta kontakt. Ta også en titt på konfirmasjonssiden min for flere bilder, tips og inspirasjon.