Himmelen hadde åpnet seg og regnet øste ned. Men lite betyr det, når vi skal ta bryllupsbildene i studio.

Mange av de brudeparene som jeg har fotografert, bekymrer seg noen ganger for hva vi gjør med bryllupsfotograferingen dersom det regner. Dårlig vær er det lite vi får gjort noe med, men det er viktig med en plan B. Jeg har alltid med meg gjennomsiktige paraplyer som brudeparet kan låne i tilfelle det kommer litt regn. Litt regn gjør ingenting, men jeg planlegger en alternativ location dersom regnet øser ned. Kanskje kan festlokalet egne seg, eller så kan mitt fotostudio på Sørumsand være et godt alternativ.

Dette var en slik lørdag. Regnet høljet ned. Men det bekymret meg ikke mens jeg sto og ventet på brudeparet. For med Line og Anders hadde vi planlagt studiofotografering.

Mange muligheter med bryllupsbilder i studio

Da jeg traff brudeparet for første gang gikk vi gjennom mulighetene i studio. Vi planla bilder med en litt røffere stil først, med en av mine grå håndmalte bakgrunner. Deretter ville vi gjøre en mykere stil med hvit bakgrunn. I motsetning til utendørs hvor både vær og lys setter mange premisser, har jeg full kontroll i studio. Vi kan jobbe enda mer detaljert med lys, bakgrunner og poseringer – og det hele gir en helt annen ro. Brudeparet kan ha med seg både mat og drikke, og slappe litt av i sofaen mens jeg gjør klar en ny bakgrunn. De timene brudeparet har for seg selv etter vielsen og frem til middagen er verdifulle. For meg er det viktig å gjøre alt jeg kan for at bryllupsfotograferingen skal være en fin opplevelse for brudeparet.

Under kan du se noen av bildene fra den regntunge lørdagen.

Gifteplaner eller kjenner du noen? Les mer om hvordan jeg hjelper brudepar med å forevige den store dagen.