For meg er det ikke et mål å fotografere flest bryllup, men å ha de mest fornøyde brudeparene. Derfor påtar jeg meg bare et begrenset antall bryllupsfotograferinger hvert år.

Jeg har ikke ført noe regnskap over hvor mange timer jeg bruker på hvert brudepar. Det er heller ikke så viktig for meg, for jeg vet selv hvor viktig gode bilder er fra den store dagen. For hvert år som går, mister du noen av minnene fra sitt eget bryllup. Men bilder hjelper deg å huske. Derfor setter du mer og mer pris på gode bilder etterhvert som årene går.

Jeg møter alltid mine brudepar i forkant. Jeg vil bli bedre kjent med dem, finne gode steder å fotografere og gi trygghet i forkant av den store dagen. En god plan er superviktig. Om vi må bruke tre timer på leting etter det perfekte stedet i forkant, gjør ingenting, for det er vel verdt investeringen når dagen kommer. Å være bryllupsfotograf er krevende. Selvfølgelig må man beherske alt det tekniske, men historien om de to jeg skal fotografere, er det viktigste. Jeg er redd for at om jeg hadde hatt for mange bryllup hvert år, ville jeg følt at det ville bli noe slags “samlebåndsaktig” over det hele.

Tidligere i sommer møtte jeg Ingebjørg og Marcus som giftet seg i Mangen kapell, en nydelig liten trekirke som grenser mot Mangens enorme skoger. Jeg traff et brudepar med mye humor og som var åpen for ideer. De ville ikke ha sukkersøte bilder, men heller bilder med drama og eleganse. Siden Ingebjørg kommer fra området, var det naturlig å legge fotograferingen til samme området som vielsen, noe som gir nærhet og gjør bildene ekstra personlige. I forkant hadde vi bestemt oss for et par locations som bød på mange muligheter.

Og under kan du se noen utvalgte øyeblikk fra den store dagen: