Det kommer flere til mitt studio som har en skuespillerdrøm og trenger portrett til casting. Et godt portrett kan være det som skal til for at du blir lagt merke til og plukket ut til casting. Det samme gjelder for et jobbintervju.

Å gå til en profesjonell fotograf for å få et skikkelig portrett kan derfor være en smart investering for å komme nærmere drømmen som skuespiller.

Tenk deg følgende: Du jobber med å plukke ut kandidater til ulike roller og må bla deg gjennom flere hundre håpefulle søknader. Er ikke det vedlagte bildet noe av det første du vil se på?

Fordeler med et proft portrett til casting

Som fotograf, og en kar med lang erfaring innenfor kommunikasjon og merkevarebygging, vil jeg trekke fram tre fordeler et bra portrett vil bidra med:

  1. Førsteinntrykk: Vi bruker bare noen sekunder på å danne oss et førsteinntrykk. Et proft portrett er med på å påvirke førsteinntrykket i riktig retning.
  2. Du skiller seg ut: Fremdeles er det mange som legger ved mobilbilder/selfies i castingsøknaden, men her merker  jeg en endring. Et proft portrett vil gjøre at du skiller deg ut fra de andre og bli lagt merke til.
  3. Signaleffekt: At du har gått til en profesjonell portrettfotograf, sier også noe om deg:  a) Du signaliserer at dette er viktig for deg. b) Du invester både tid og penger i  karrieren din. Et godt portrett sender blant annet en signaleffekt om at du er motivert og at det er dette du vil satse på.

Et godt portrett er med på å skape et positivt førsteinntrykk til casting.

Mye arbeid bak et godt portrett

I forrige uke hadde jeg besøk av Guro, som helt siden barndommen har hatt en drøm å bli skuespiller. Hun har deltatt på mange forestillinger og har mye erfaring selv i ung alder.

– Å bli skuespiller er det eneste jeg vil, sier hun.

Hun forteller om en bransje med hard konkurranse. Du må tåle mange avslag om du i det hele tatt blir kalt inn på casting. Å få tatt proffe portretter av seg selv, er en investering for henne. Bildene skal hun bruke i søknader og i profileringen av seg selv.

I forkant av fotograferingen i studio hadde jeg gitt henne råd om både klær og sminke. Vi hadde satt av to timer til fotograferingen, både for å kunne ta varierte bilder, men også at det kan ta litt tid å bli vant med å stå foran kamera. Et godt lys og få til en riktig eksponering, kan de fleste få til. Men å få folk til å slappe av, ha det hyggelig og gi kyndig veiledning underveis, er noe jeg legger stor vekt på. For du ser fort om en person bare har blitt “tatt et bilde av”, eller om personligheten til personen kommer frem. Det ligger altså mye arbeid bak et godt portrett.

Min anbefaling: Se på deg selv som en merkevare

Helt enkelt og tradisjonelt sett er en merkevare hvilke assosiasjoner du som forbruker sitter igjen med etter å enten ha besøkt, lest om eller hørt om en bedrift. Merkevaren hjelper deg med å skille deg ut fra konkurrentene og få frem det som er unikt.

Som skuespiller bør du tenke at det er du som er bedriften. Det er du som er merkevaren. Et godt portrett er derfor en viktig ingrediens i personlig merkevarebygging.

Ta gjerne kontakt med meg for å få hjelp til å ta gode portretter av deg.

Et godt portrett blir lagt merke til og viktig når du søker casting.

Portrett til casting skal vise ulike uttrykk.