Fotball var et viktig stikkord når konfirmanten kom til studio for konfirmajonsbilder. Ute var det kaldt og surt. Fotografering på en utendørs fotballbane var ikke særlig fristene. Hva gjør vi da? Jo, gjør om fotostudio til en fotballstadion!

Jeg pleier å dele en konfirmasjonsfotografering opp i to deler: Først de klassiske portrettene , og deretter slik konfirmanten ønsker dem. Å dokumentere interessen fra ungdomstiden, blir verdifulle minner jo eldre du blir.

Fra fotostudio til fotballstadion

Et studio er i utgangspunktet et sort rom med ingenting i. Det er gjennom lyssetting og rekvisitter jeg gradvis bygger opp en scene. Vanligvis pleier jeg ikke å ha med lysene i bildet, men her kunne de brukes for å underbygge stadionsstemningen. Studio ble fylt med masse røyk for å skape drama. Et fotball i stor fart i studio kunne gjøre skade. Derfor hadde vi gått til innkjøp av fotball med strikk slik at den ikke skulle fare rundt i studio. Det letteste hadde kanskje vært å sette inn fotballen i Photoshop i etterkant. Men reaksjon og utrykk blir best på ekte, så her måtte utløserknappen trykkes ned i rette millisekund!

Det rette utrykket

De fleste jeg tar bilder av har ingen eller lite erfaring foran kamera. Et godt lys og en fin eksponering ligger alltid i bunn, men innlevelse i bildene er det jeg bruker mest tid på. At du blir trygg foran kamera, har det trivelig og får kyndig veiledning underveis, er det jeg bruker mest tid på under fotografering. For bilder uten den rette innlevelsen ville ikke gitt det samme resultatet. Og her var det viktig å få fram et rått “gi alt”-utrykk!

På jakt etter konfirmasjonsfotograf?

Har du en konfirmant i år, er så å ta kontakt for en uforpliktene prat. Selv om jeg ikke anbefaler å ta bildene på selve konfirmasjonsdagen,  lønner seg å bestille tid god tid i forkant. På den måten sørger jeg for at jeg har ledig kapasitet til oppdraget. Ta også en titt på konfirmasjonssiden min for flere bilder, tips og inspirasjon.