Fotokurs Lillestrøm kommune:
Over 150 stykker har gjort det allerede. De sier farvel til AUTO!

Bli med på fotokurs tilpasset for nybegynnere. Med et systemkamera, det vil si speilrefleks eller speilløst,  har du muligheter til å ta fantastiske bilder! Men vet du hvordan? Gjør som gjengen over på bildet, si farvel til «Auto» og bli sjefen over kameraet. Meld deg på fotokurs hos Studio Dalen: Lær å ta bedre bilder og få inspirasjon til å utvikle dine fotografiske ferdigheter videre!

På grunn av koronasituasjonen venter jeg med å sette opp nye gruppekurs. Jeg anbefaler 1-1 fotokurs i trygge omgivelser.

Bli med på 1-1 fotokurs

Passer ikke datoene?

Da kan et digitalt en-til-en fotokurs som videokonferanse være et godt alternativ. Dette er kurs jeg holder fortløpende. Med et privat fotokurs trener jeg deg på de tingene du ønsker å lære mer om, i ditt tempo, forklart på en måte som du forstår – og på et tidspunkt som passer for deg.

Du kjenner deg kanskje igjen:

 • Du har et flott digitalkamera, men usikker på hvordan du skal bruke det?
 • Du ser et flott motiv, men resultatet blir ikke som du ønsket deg?
 • Du har kanskje hørt om blender, lukker, ISO, brennvidde, hvitbalanse – men skjønner ikke hvordan (hvorfor!) bruke dette i praksis for å ta bedre bilder?

For å bli en bedre fotograf, er det to ting som er viktig:
Kontroll over kameraet ditt og kontroll over motivet. Med fotokurs hos Studio Wangberg lærer du om begge tingene. Fotokurset er fullpakket med masse nyttige tips og triks, og vi legger vekt på at det er gøy og inspirerende. Over to kurskvelder opplever de fleste å gå fra å kun bruke automatiske innstillinger til å ta kontrollen selv. Det er noe helt annet å lære sammen med andre, enn å sitte alene å forsøke å lære seg fotografering. Mitt råd er er ikke starte med kameramanualen for å lære seg fotografering. Vi har dessuten vårt eget nettverk du får ta del av også etter at kurset er ferdig, der du også blir kjent med likesinnede!

Kurset er beregnet for deg som er nybegynner og har et systemkamera (speilrefleks og speilløst). Det vil si at du på kameraet har muligheten til å endre på innstillingene, for eksempel  blender, lukker og ISO, samt muligheten til å bytte objektiv.

Fotokurset koster 2390,- kroner og tar for seg alt dette:

 

Fotokurs kveld 1: Kontroll over kamera

 • Hvordan kameraet fungerer
 • Ta kontroll over blender, lukker og ISO for å få bildene slik du ønsker
  • Vakre portretter
  • Fryse bevegelser
  • Kreative effekter
  • Ta bilder når det er lite lys
 • Praktisk workshop der du blir kjent med innstillingene på ditt eget kamera
 • Hvordan kamera måler lyset
 • Hvordan du kan ta kontroll over lysmålingen enkelt for å unngå feileksponerte bilder
 • Objektiver
 • Fokusering
 • Spørsmål og svar
 • Masse bildeeksempler!

 

Fotokurs kveld 2: Kontroll over motivet

 • Hvordan kameraet ser vs øyet. Hvorfor bildene ikke alltid blir slik du hadde tenkt deg – og hva du kan gjøre med det
 • Hva er det som gjør et bilde godt – og hvordan du kan utfordre deg selv til å tenke nytt for å finne inspirasjon
 • Forstå lyset
 • Bruk av naturlig lys og bruk av blitz for ulike effekter. Når er blitzen din venn og fiende.
 • Tips til bedre hverdagsbilder
 • Klassiske komposisjonsregler som du kan bruke for å skape blikkfang
 • Spørsmål og svar
 • Masse bildeeksempler!

CW fotokurs praktisk fotografering

Bli med på 1-1 fotokurs

Dette sier kursdeltakerne

Kjempenyttig og interessant fotokurs! «Skrekken» for manuell er helt borte, og dette føles derimot som et mye mer naturlig valg nå enn å bruke autoknappen! Lærte mer enn jeg hadde forventet, og gleder meg stort til å dra ut på foto-safari med ny kunnskap. Anbefales på det varmeste!
Karianne Smith
Christian Wangberg evner å kombinere humor, kunnskap og et ikke ubetydelig pedagogisk talent på en måte som fikk meg til å sitte intenst fokusert og oppslukt i 2 kurskvelder på rad for deretter å ønske det var en tredje. Den siste kvelden var et sammenhengende bombardement av aha-opplevelser og fantastiske bildeeksempler, og i lys av kunnskapen fra kvelden før virket det plutselig helt mulig å kunne skape noe lignende selv. To sum it up: Anbefales :-)
Gunnhild Bræin
Dette kurset kan jeg virkelig anbefale. Kursleder er veldig flink til å forklare på en enkel måte så vi alle skjønner det. Jeg har lært masse på begge kurskveldene. Jeg anbefaler kurset til alle som vil lære mer om fotografering.
Anne Christoffersen
Et bra kurs for en nybegynner som meg. I tre år har jeg brukt kamera på auto uten å skjønne noe av innstillingene. Hadde hørt om lukker, blender og ISO, men viste ikke hvor og når det skulle brukes. Første kurskveld knakk jeg koden og nå er det bare å bruke kamera mest mulig. Fikk også mange gode tips til hvordan man tar gode bilder på kveld to.
Viviann Sandem
Et bra kurs for en nybegynner som meg. I tre år har jeg brukt kamera på auto uten å skjønne noe av innstillingene. Hadde hørt om lukker, blender og ISO, men viste ikke hvor og når det skulle brukes. Første kurskveld knakk jeg koden og nå er det bare å bruke kamera mest mulig. Fikk også mange gode tips til hvordan man tar gode bilder på kveld to.
Viviann Sandem
Tusen takk for ett fantastisk kurs! Lærte utrolig mye på de to dagene. Du var veldig flink til å forklare og få med det viktigste. Før tok jeg bare bilder på auto innstillinger, nå føler jeg at jeg behersker kameraet mitt og at jeg er «sjefen» over det. Bildene mine er nå mye bedre, både med riktig lys og «effekter». Igjen tusen takk for at du gjorde det å ta bilder morsomt:-)
Therese Østby
Dette var et meget nyttig og lærerikt kurs, formidlet på en hyggelig, profesjonell og effektiv måte. Undervisningen var godt tilpasset kursdeltakenes nivåer. Jeg har fått inspirasjon til å utforske og lære mer om både kamerateknikk og komponering, og gjennom det utvikle hobbyen min videre.
Lotta Hall Gussiås
Dette var et meget nyttig og lærerikt kurs, formidlet på en hyggelig, profesjonell og effektiv måte. Undervisningen var godt tilpasset kursdeltakenes nivåer. Jeg har fått inspirasjon til å utforske og lære mer om både kamerateknikk og komponering, og gjennom det utvikle hobbyen min videre. Veldig fornøyd med kurs for nybegynnere. En lettfattelig og strukturert innføring i grunnleggende kamerafunksjoner gitt av en kursholder som brenner for temaet og utfordrer deltakerne til å ta kontroll over kameraet og motivene. Anbefales for nybegynner som har verktøyet i speilreflekskameraet sitt, men ikke har turt å skru bryteren bort fra «Auto».
Lars Ludvigsen
Kurset passer for alle som vil lære å kontrollere teknikken når de tar bilder i stedet for motsatt. Enten de, som meg, har fotografert med digital speilrefleks i mange år eller vurderer å kjøpe sitt første. Christian forklarer grundig og lettfattelig, så det er ingen fare for at man faller av lasset.
Anne Kongstein

Dette får du ved å delta på fotokurs hos Studio Wangberg:

 • Lær kamera å kjenne og hvordan ta bedre bilder

 • Tilpasset nybegynnere og forklart på en enkel måte

 • Små grupper med tid til å lære og stille spørsmål

 • Kursholder med 25 års erfaring

 • Kursmateriell

 • Kursbevis

 • Tilgang til eget nettverk med mulighet til å stille spørsmål – også etter fotokurset er avluttet

Fotokursene holdes hos Studio Wangberg, Blakerveien 109 på Sørumsand. Pris for fotokurset er 2390,- kroner per person. En lønnsom investering som bringer dine fotoferdigheter videre! Det stilles ikke krav til kamera, men det er fordel om du har et speilrefleks eller systemkamera, siden fotokursinnholdet er tilrettelagt opp mot dette. Det vil si at kamera har knapper for å velge ulike programmer, justere blender, lukker, ISO og mulighet å bytte objektiv.

Bli med på 1-1 fotokurs

Gavekort på fotokurs!

Bestill et gavekort på fotokurs fra CW foto i julegave!Gi en gave som varer gleder og varer lenge! Bestill gavekort på fotokurs enkelt i nettbutikken. Betaler du med kort, får du tilsendt ferdig gavekort på epost umiddelbart.

Studio Wangberg blir nå Studio Dalen! Les mer.
+