Skal vi velge fotografering utendørs eller studio? Dette er er forskjellen som gjør det enklere å velge!

Om du skal fotografere utendørs eller inne i studio, er et av valgene du får ved en fotografering hos meg. Hva du og dine liker spiller selvsagt en stor rolle, men det noen ting du bør tenke på.

Studiofotografering

Ved en studiofotografering starter vi i utgangspunktet med et helt mørkt bilde som jeg lagvis bygger opp med lys ved hjelp av studiolamper. Et flott lys er viktig, for lyset er en av de viktigste stemningsskaperne i et bilde. I studio har vi full kontroll over lyset. Bildene blir rene i utrykket, det er få distraksjoner. Bakgrunnen er nøytral som gjør at det er ansiktene som fremheves.

Med portretter tatt i studio får du et mer klassisk utrykk i fotografiene.

Det er også en stor fordel å ikke være avhengig av vær og årstid ved en fotografering. I studio er det alltid god temperatur og fint vær!  For de aller minste, som må ha på seg godt med klær utendørs, anbefaler jeg studiofotografering. Et barn med mye klær (lue og skjerf for eksempel) trekker oppmerksomheten bort fra det viktigste, nemlig ansiktet.

Jeg har også mange generasjonsfotograferinger i studio. Disse planlegges i god tid i forveien. For her gjelder det å finne en dato som passer for alle, og dårlig vær kan ikke sette en stopper for fotograferingen.

Oppsummert:

  • Klassisk og rent utrykk
  • Væruavhengig
  • Perfekt for de minste

Fotografering utendørs

Fotografering ute gir et annet utrykk på bildene. Da jobber vi sammen med Moder Jord. Været og lyset er med på å sette sitt preg på bildene. Det samme gjør stedet vi fotograferer. Stedet er med på å tilføre en historie til bildene. Ofte fotograferer vi på et sted som betyr noe ekstra for dere. Kanskje er det hjemme eller et sted der dere er mye på tur og trives.

Slike fotograferinger legges ofte til morgen eller kveld når lyset er på sitt vakreste. Jeg bruker som oftest studiobelysning utendørs i tillegg , for da kan jeg forme lyset slik at det blir helt perfekt.

Bildene tatt utendørs blir ofte litt mer uformelle i stilen. Og har du aktive barn som har vanskelig med å sitte stille, så det mye lettere å være utendørs der de kan bevege seg mer sammenlignet med studio.

Oppsummert

  • Mer uformelt utrykk
  • Stedet er med å fortelle en historie
  • Passer perfekt for aktive barn

La interiøret også bestemme

Til syvende og sist handler dette om smak og personlig stil. Det er bildet som du henger  på veggen som blir det endelige resultatet og det bør passe inn med resten interiøret. Bor du du for eksempel i et moderne hjem vil du kanskje foretrekker den rene studiostilen, for det vil passe best inn med resten. Har du en landlig stil, kanskje utendørs passer bedre?

Vil du vite mer?

Som fotograf er jobben min å hjelpe deg fra idé til det ferdige bildet henger på veggen. Jeg gir råd og anbefalinger slik at du blir fornøyd. Ta kontakt med meg for en uforpliktende prat og jeg forteller gjerne mer om en fotografering og hvilke muligheter som finnes. Les også mer på mine sider om barne- og familiefotografering, konfirmasjon eller bryllup.

Jeg hjelper deg gjerne med bilder som gleder i hverdagen  – og for flere  generasjoner!