Det ligger mye arbeid og erfaring bak gode bilder.

At du blir trygg foran kamera, har det trivelig og får kyndig veiledning underveis, er oppskriften bak mine bilder. God kjemi er viktig for å få naturlige bilder. Resten er kreativitet og et solid utført håndverk. Dette krever lang erfaring innen kommunikasjon med mennesker, åpenhet og ikke minst positiv holdning. Disse faktorene satt sammen fører til at du får vakre bilder som skiller seg ut.

Jeg holder til i eget fotostudio på Sørumsand, midt mellom Lillestrøm og Gardermoen. Jeg utfører oppdrag i hele Oslo området.

Dette kan jeg som fotograf hjelpe deg med

Les mer
Les mer

Fotograf for bedrift

Tekst om bedriftsfotografering settes her

Les mer
Les mer
Les mer

Fotograf for hund

Kjempefine bilder av din hund. Kommer snart!

Les mer

Hva kan jeg hjelpe deg med i dag?

  Studio Dalen lagrer informasjon innsendt i dette skjemaet. Informasjonen lagres for at vi enkelt skal kunne komme i kontakt med deg vedrørende din henvendelse. Ved å registrere deg samtykker du til at vi kan ta kontakt med deg på e-post eller telefon. Vi benytter ikke disse kontaktdataene til andre formål enn å kontakte deg basert på din henvendele. Skjema er beskyttet med reCAPTCHA og Googles personvern og vilkår.

  Spørsmål og svar

  Hvorfor skal jeg velge Studio Dalen?

  Mine kunder er kvalitetsbevisste og ønsker en fotograf som tar seg tid og bistår fra idé til ferdig bilde på veggen.For meg bør bildene vekke en følelse og fortelle en historie. Etter min oppfatning oppnår man ikke dette ved å bruke den samme fotograferingsmalen (samme sted, lysoppsett, poseringer osv) på alle kunder for å spare tid. Jeg tror på skreddersøm og prioriterer tid til idéutvikling, gjennomføring og tett oppfølging, enten det er i mitt studio på Sørumsand eller ute på location.Jeg har jobbet med fotografi i snart 25 år, og fra når jeg arbeidet i mørkerommet lærte jeg at en god forstørrelse er halve jobben. Derfor lager jeg alle mine produkter selv, for full kontroll og et sluttresultat akkurat slik jeg vil ha det. Det endelig bildet er selvfølgelig det viktigste, men et godt og hyggelig samarbeid underveis er også noe jeg verdsetter høyt.

  Hvordan foregår fotograferingen?

  I forkant:Hver fotografering planlegges med deg som kunde. Det viktigste er at du får den type bilder du ønsker. Er du i tvil, kommer jeg opp med ulike forslag og løsninger.

  Tid for fotografering:Deretter møter vi til avtalt fotografering. Jeg kommer vil alltid være der i forkant og sørge for at mesteparten av riggingen er gjort. Det vil alltid være noen justeringer rett før fotograferingen starter, men jeg ønsker at dette skal være så lite som mulig. Litt avhengig av hva slags type fotografering det er, forsøker jeg å ta de mer oppstilte bildene først. Spesielt når det er med mindre barn fordi det er ofte da de hører mest på fotografen ;-)

  Deretter forsøker jeg alltid å se om det er rom for å ta litt mer teknisk krevende og avanserte bilder mot slutten av fotograferingen. Det er her jeg også opplever de fleste kunder gløder og gir alt for å skape bilder som er unike. Mange foreldre er litt bekymret over at barna kanskje ikke alltid gjør som fotografen sier, og ofte kan det gå fra gråt til latter. Det er helt i orden, og helt vanlig! Det er helt normalt å bli litt sliten og lei under fotograferingen. Derfor tar jeg ofte små pauser, slik at tankene kan ledes bort på andre ting. Fotograferingen skal være en hyggelig og gøy opplevelse! Heldigvis trenger man bare noen få sekunder med de rette utrykkene for å få de rette bildene. Det er en stor fordel med fotografi :-)

  Tid for bestemme seg:
 Etter fotograferingen laster jeg alle bildene inn i etterbehandlingsprogrammet og plukker ut de beste bildene. Disse klargjør jeg til visningstimen sammen med dere. Her går vi gjennom et utvalg av de beste bildene fra fotograferingen. Vi plukker ut de beste bildene og ser på ulike muligheter dere har for å få mest mulig glede av bildene. Her kan dere velge mellom ulike produkter som jeg tilbyr. Jeg fokuserer på mine egne produkter som jeg fremstiller selv. Og slår et slag for det klassiske veggbildet som skal henge på veggen i generasjoner!

  Jeg lager også fotobøker, takkekort og bildetrekkspill. Dere får også muligheter å kjøpe alle som dere plukker ut i i skjermversjon som er perfekt å dele i sosiale medier.  Når du har valgt dine favoritter, starter jeg med etterbehandlingen. Når bildene etterbehandles justeres fargebalanse,  høylys og skygger, kontraster, fargemetning og mye mer. Er det noen sår, urenheter i huden eller noen forstyrrende elementer i bildet pleier jeg å fjerne dette også. Etter at bildene er klare, får du tilsendt faktura for jobben og etter at denne er betalt og du kan hente varene i mitt studio.

  Hva skal jeg ha på meg under fotograferingen?

  Det viktigste er å ha på seg klær som du og dine trives med! Som fotograf jobber jeg meg få rekvisitter og liker ikke å “kle” ut barna med antrekk de aldri går med til vanlig. Portrettfotografering handler om vakkert lys, riktig posering og ansiktsutrykk. Det vil si at du bør velge klær som ikke tar bort oppmerksomheten fra det viktigste, nemlig øynene og ansiktet. Unngå klær i sterke farger, skjerf, gensere med store logoer eller mønstere. Er dere flere som skal bli tatt bilde av, så pass på at dere har på dere klær i samme fargetoner.

  Får jeg digitale filer?

  Å ha bildene lett tilgjengelig og samtidig vise fram bildene til familie og venner er viktig for mange. Jeg tilbyr digitale filer som er beregnet for visning på skjerm eller print. På visningstimen velger du hvilke bilder du ønsker digitalt. Disse får du deretter tilgjengelig for nedlasting på din private kundeside. Du får også en egen app til mobilen med bildene som du også fritt kan dele med de du ønsker.

  Lager du forstørrelser?

  Jeg har holdt på med fotografering siden man stod i mørkerommet og lagde kopier selv. Vi pleide å si at en god kopi er halve jobben. Det er derfor jeg fremdeles velger å lage alle kopier selv på egen storformatskriver for å ha 100 % kontroll over leveransen. Ofte er det mange kopier som går i søplebøtta før et endeligbilde gis til deg som kunde. Alt utstyr, fra opptak til utskrifter, er fargekalibrert med skreddersydde fargeprofiler som sikrer helt riktig gjengivelse. Jeg bruker også papir av beste kvalitet. Et godt papir kan ikke beskrives, du må nesten se det foran deg. På visningstimen får du se og kjenne på ulike papirtyper, og se hvilke detaljer og liv mine kopier gir til bildene.

  Hva om fotograferingen av barna ikke blir helt som vi ønsker?

  Alle kan ha en dårlig dag. Dette gjelder også barn. At det går fra tårer til latter, og om hverandre,  er helt vanlig under fotograferingen. Jeg er tålmodig og har god erfaring med å fotografere barn – og nesten alltid får vi bildene vi ønsker. Skulle det vise seg at det er helt umulig, avtaler vi bare en ny tid og gjør et nytt forsøk.

  Studio Wangberg blir nå Studio Dalen! Les mer.
  +