Vurderer du å få hjelp av en fotograf til å ta konfirmasjonsbilder? Her er mine tips for å finne den rette konfirmasjonsfotografen.


Bildene fra konfirmasjonen er verdifulle minner og blir med deg for resten av livet. Kanskje har du tenkt at det kunne vært klokt å få hjelp av en fotograf til å ta disse bildene?

Det er mange fotografer å velge mellom, og det er litt skummelt å velge en fotograf som du ikke har jobbet med før. Kanskje lurer du på om du får resultatet som du forventer og om det er verdt pengene? Dette er helt naturlige spørsmål som dukker opp. Derfor har jeg skrevet noen tips  som jeg håper kan være nyttig på veien videre.

Fotograf til konfirmasjonsbilder: Dette bør du se etter

1. Tar fotografen bildene slik jeg liker? Akkurat som en kunstner, har de fleste fotografer sin egen stil. Det gjelder alt fra lyssetting, hvordan fotografen veileder den som skal posere og valg av steder, rekvisitter og bakgrunner. Bruk litt tid til å se på bildene som fotografen har tatt av andre konfirmanter. At du og konfirmanten liker stilen, er det et viktig kriterie når du skal velge fotograf.

 
2. Tar fotografen konfirmasjonsbilder? Noen konfirmanter er ikke så glad i å bli tatt bilder av. Derfor er lurt å velge en fotograf som er flink til å få konfirmanten til å slappe av, gi gode tips og råd underveis i fotograferingen og sørge for en hyggelig opplevelse. Undersøk tilbakemeldinger fra tidligere kunder, og ta gjerne en prat med fotografen på forhånd for å finne ut av personkjemien.


 
3. Hva inkluderer fotograferingen? Undersøk også hva som er inkludert i fotograferingen. Hos de fleste profesjonelle fotografer i Norge er prisen to-delt. Først betaler du en pris for selve fotograferingen og deretter for de produktene du velger i etterkant. Andre har pakker som inkluderer et viss antall digitale fotografier.


 
4. Hva slag hjelp får jeg underveis? For de fleste er det å gå til en fotograf en ny opplevelse. Å samarbeide med en fotograf som har erfaring og kan gi deg gode råd på veien, er derfor viktig. Det gjelder fra tips til bekledning til å sørge for at alle tar seg bra ut på bildene og har en fin opplevelse. Oppfølging i etterkant er også viktig! Sjekk om du får hjelp med å velge ut de rette bildene på en egen visningstime og at fotografen  kommer med råd om hvordan du får mest mulig glede av bildene (veggbilder, album, digitale filer mm).


 
5. Hva vet jeg om bedriften? Det er lett å se seg blind på pris, men sjekk om fotografen er et registrert firma og betaler moms til fellesskapet. Ofte står organisasjonsnummeret oppført på nettsiden, eller du kan  sjekke Brønnøysundregistrene. Fotografer kommer og går, noen består. Et godt utgangspunkt er å velge en fotograf som er organisert hos Norges Fotografforbund.

Lykke til med valget! Og ta gjerne kontakt med meg for å slå av en uforpliktende prat.