CW foto er fem år i dag! For akkurat fem år siden skrev jeg mitt første blogginnlegg for CW foto. Det ble starten på en spennende, krevende og morsom opplevelse.

Her er fem ting jeg har lært etter fem år med CW foto:

1. Mindre tid til fotografering: Det er krevende å starte opp eget firma, og sannheten er at jeg får mindre tid til fotografering nå enn tidligere. Som eier av en bedrift må du jobbe med alt fra regnskap til markedsføring. Du har kundemøter, forberedelser og etterarbeid. Tiden jeg står bak et kamera har blitt mindre. Men desto mer lærerikt og givende å vite at resultatene kommer direkte av et møysommelig arbeid.

2. Tålmodighet: Jeg møter alle slags spennende mennesker i jobben som fotograf. Men en gruppe vil jeg trekker fram – og det er barn. Barn gir deg de mest direkte følelsene og du er aldri i tvil om hva de mener. Det kan gå fra glede til gråt på få sekunder. Det har vært situasjoner der jeg og foreldrene er i tvil om hvordan dette skal gå. Men jeg har lært at tålmodighet er viktig. Jeg trenger bare noen sekunder med et lite smil, et fint øyeblikk. Faktisk er de beste bildene kommet på slutten av fotograferingen når alle er slitne og tenker på å gi seg. Før tenkte jeg også at det var viktig at alle så glade ut på bildene. Slik tenker jeg ikke lenger. Hverdagsøyeblikkene er viktige. Jeg har hatt kunder som har valgt et trassig bilde som sitt veggbilde. For å sitere dem: «Det er jo slik hverdagen er».

3. Inspirerende hverdag: En dag som fotograf er aldri lik. Dette er nok kanskje det som har vært det mest givende med å jobbe med CW foto. Fra kompliserte location-fotograferinger med røyk- og vindmaskin hvor magi skapes, når foreldrene feller en tåre over hvor vakre de synes bildene ble, til øyeblikkene jeg får en klem fra fotokursdeltakere som forteller at nå er de endelig lært å ta bedre bilder. Å gi andre noe som skaper følelser og begeistring er utrolig motiverende.

4. Man blir aldri utlært: Jeg startet i et mørkerom for 25 år siden, og har brukt mye tid på fotografering. Men det som er så gøy med fotografering er at man aldri blir utlært! Det finnes alltid nye måter å fotografere på, nye fototeknikker som kan læres og egen bildestil som utvikles.

5. Og så vet jeg en ting. Ingenting av dette hadde ikke vært mulig uten alle rundt meg. Fantastiske og hyggelige kunder, tålmodig familie, deg som følger meg på sosiale medier og gir meg en klapp på skulderen, samarbeidspartnere som hjelper meg og trekker meg fram, samt andre fotografkolleger som gir råd og motivasjon. Tusen takk alle sammen! Dette hadde ikke vært mulig uten dere.

Hva det første blogginnlegget handlet om? Du kan lese det her: 

«Hvorfor CW foto». https://studiodalen.no/hvorfor-cwfoto/