– Dette er et perfekt sted, sier jeg! Brudeparet nikker enig, men vil de gi det lille ekstra og gå ut i myrområdet?

I forkant av bryllupet til Siri og Kjell møttes vi på Kjærnsmo Gaard. Jeg møter alltid brudeparene i forkant av bryllupsdagen, fordi god planlegging er alfa og omega. Fotograferingen ble i detalj gjennomgått: Spesielle ønsker de hadde for dagen, tidspunkter og ikke minst finne steder som egner seg for fotograferingen.

På jakt etter det perfekte stedet

Når vi er ute og går, ser jeg et liten odde som stikker ut i vannet.

– En perfekt location! Jeg ser for meg brudeparet som står ute på odden med en en dramatisk mørk bakgrunn, vind i sløret og de to som holder rundt hverandre .

Utfordringen er at dette egentlig er et myrområde. Men sommerens ekstreme tørke hadde nå tørrlagt hele myrområdet. Brudeparet var åpne for forslag og var enig i at noen ganger krever det en ekstra innsats for å få tatt de beste brudebildene. Jeg var likevel litt i tvil. En ting er å gå i hverdagsantrekk. Noe helt annet er det å gå i området i en stor brudekjole og pendressen.

Ekstra innsats for de beste bildene

Den store dagen kom. Tvilen min gjort til skamme. Når vi møtes etter fotografering etter vielsen går forlovere og brudepar går rett ut i myrområdet. De kvinnelige forloverene følger bruden for hvert skritt. De har en viktig oppgave med å sørge for at kjole, hår og slør er perfekt.

Men med ett hører jeg et skrik! Den ene forloveren nærmest forsvinner ned i bakken. Rett ved brudeparet er det et myrhull som den ene forloveren tråkket ned i. Jeg blir skrekkslagen og føler meg skyldig i hendelsen. Men forloveren bare smiler og ler. Hun var mest opptatt av om jeg hadde klart å ta bilde når hun tråkket ned i hullet. Kjolen hadde heldigvis ikke tatt noen skade…

Så der har du historien bak bildet. Noen ganger krever det en ekstra innsats for å ta de beste bildene.