Alle gjestene trodde de var invitert til barnedåp, men det de ikke visste var at Nina og Erik også skulle gifte seg samtidig.

Stedet er Skedsmo kirke. Jeg står gjemt bak ved alteret sammen med fiolinisten. Ingen skal se oss og fatte mistanke. For gjestene som sitter og venter, tror de invitert til barnedåp. 

I det kirkedørene slår opp og brudeparet kommer inn, kommer jeg og fiolinisten frem. Gjestene måper da de ser brudeparet komme inn. Det er jo ikke bare dåp de er invitert til, men bryllup også!

Godt bevart hemmelighet

Jeg fikk vite om  bryllupsplanene da jeg snakket med brudeparet første gang tidlig i fjor. For en kul idé! I planleggingen var det viktig at ingen skulle vite om planene. Vanligvis når jeg fotograferer under vielser står jeg klar på kirkegulvet når bruden kommer inn. Men denne gangen måtte jeg holde meg helt skjult for at gjestene ikke skulle fatte mistanke.

Vinterbryllup uten snø

I forkant av bryllup møter jeg alltid brudeparene på location for å finne egnede steder for en bryllupsfotografering. Dette er dagen da alt skal gå på skinner, og god planlegging er alfa og omega. Nina og Erik skulle gifte seg i desember og tidlig i planleggingen snakket vi om vakre bilder i vinterlandskap. Men i mangelen på snø, skulle en gammel låve bli redningen.

Låve med potensiale

Bryllupsfesten skulle være på flotte Aaraas gård. På stedet var det også en låve, innredet som et festlokale for bruk om sommeren. Nå var det minusgrader og ved første syn var jeg litt i tvil:

Først og fremst tenkte jeg det ville bli for kaldt for brudeparet. Bord og stoler sto lagret omkring. Men stedet hadde samtidig en kul atmosfære. Med en opprydding, litt ommøblering, kunne vi skape vår egen lille verden  for brudeparet.

Målet mitt var som alltid å skape spesielle bryllupsbilder som ingen andre hadde på veggen.

Studioblizter og røykmaskiner

Lyset er en viktig stemningsskaper i et bilde. Derfor bruker jeg nesten alltid studioblitzer for å få kontroll over lyset og forme det slik jeg vil. Og denne gangen var intet unntak. For å skape atmosfære og gjøre omgivelsene mer abstrak,  hadde jeg med meg røykmaskiner.

For gjestene som kom innom, så det kanskje litt spesielt ut der vi stod; med et lokale fullt av røyk, ganske mørkt når blitzene ikke ga lys og frostrøyk når vi pustet. 

Men det er resultatet og hva kamera fanger som teller til slutt. Under kan du se et utvalg av bildene.

Skal du gifte deg og på jakt etter bryllupsfotograf?

Ta gjerne kontakt med meg for en uforpliktende og hyggelig prat. Les også om andre bryllup på min samleside.