En bedrift er ingenting uten de ansatte. Løft fram og vis din viktigste ressurs med profesjonelle bilder. Ansattbilder er viktigere enn du kanskje tror.

I enhver organisasjon eller bedrift spiller de ansatte nøkkelrollen i den daglige driften. Men de er også viktige ambassadører. Hva de ansatte sier og gjør i møtet med andre når de er på jobb (men også privat) er med på å påvirke inntrykket av bedriften eller organisasjonen din.

Det viktige førsteinntrykket

– Et førsteinntrykk kan vare i årevis. Det er derfor det er så viktig å å gjøre et godt førsteinntrykk, sier Dorie Clark, bestselgende forfatter og professor ved Duke University i USA til Ledernytt.

Et førsteinntrykk skapes på mange måter, for eksempel:

  • I direkte møte
  • Samtale over telefon
  • Svaret jeg får på en e-posthenvendelse
  • Etter å ha besøkt nettsiden

I dag starter det meste med et søk på Google når vi leter etter varer og tjenester. Hvordan bedriften presenterer seg selv og sine ansatte er med på å danne førsteinntrykket. Ser de ansatte for eksempel tillitsskapende og imøtekommende ut, eller er det mer triste “passbilder/dokumentasjon” tatt med mobiltelefonen?

Slik jobber jeg når jeg tar bilder av ansatte

Jeg er en bedriftsfotograf som har lang erfaring innenfor kommunikasjonsfaget. Denne kompetansen bruker jeg som fotograf, for å videreutvikle et visuelt utrykk ut i fra strategiske mål, verdier og kultur. Bildene må ikke bare se bra ut. De må også kommunisere et ønsket etterlatt inntrykk. Da får de en positiv og riktig effekt. Noen ganger er erfaring og kompetanse som skal fremheves, andre ganger er for eksempel  jordnær og imøtekommende.

Jeg vet at ikke alle ansatte trives foran kamera og det kan fort synes på bildene. Første trinn er derfor å slappe av. Deretter gir jeg råd og veiledning underveis, alt fra ansiktsuttrykk til hvordan man skal stå eller sitte for å bli best på bildene.

Jeg fotograferer direkte inn i datamaskin. De ser de ansatte resultatet med det samme. På den måten kan de være med på å både påvirke resultatet og plukke ut det bildet de liker best sammen med meg.

Det gjør fotograferingen til en positiv og hyggelig opplevelse for den ansatte – og sikrer et godt resultat for bedriften!

Ønsker du å ta en uforpliktende prat om hvordan jeg kan hjelpe deg med gode bilder av ansatte? Jeg kommer enten til din arbeidsplass eller vi fotograferingen i mitt studio på Sørumsand i Lillestrøm kommune. Jeg ser fram til at du tar kontakt!

Eksempel på bilder av ansatte

Under kan du se to utvalgte jobber på jeg hadde i fjor for å ta ansattbilder. Du er velkommen til å se flere bilder på min bedriftsside.

Et godt portrettbilde på bedriftens hjemmeside er med på å skape tillit.