– Vi har en gammel rød sofa som vi kanskje kan sette ut i åkeren? sier brudeparet.
Idet vi går for å se på sofaen som er plassert i låven, ser jeg stedet de har tenkt å ha bryllupsfesten. Opprinnelig et slakterrom, som nå huser skurtreskeren, er ryddet og forvandlet til dansegulv med gamle møbler og røffe murvegger.
– La oss glemme åkeren. Dette er det perfekte stedet, sier jeg.

I sommer giftet Karoline og Gjermund seg på egen gård. Jeg dro på besøk før bryllupet for å bli bedre kjent med dem og å legge en fotograferingsplan.

De bor i vakre, landlige omgivelser på Romerike, og vi går rundt og ser på ulike muligheter for å ta brudebildene. Det er mange fine områder rett i nærheten, og de forteller at de har en gammel sofa som vi kanskje kan ta med utendørs. Det synes jeg høres ut som et spennende idé, men jeg jakter likevel etter noe mer.

Oppdaget ved en tilfeldighet

Idet vi går inn i låven for å se på sofaen, legger jeg merke til lokalet hvor de har planlagt å ha bryllupsfesten. Det er litt bortgjemt og vanskelig å få øye på, for det er bare en gammel liten trapp som går ned til rommet. Det er et stort lokale som vanligvis huser skurtreskeren, men som nå er ryddet til et stort dansegulv. Rommet har gamle mursteinsvegger, en låvestige og et par gamle sofaer står plassert langs veggen.
Bruden skal ha på seg en 1920-talls inspirert kjole og brudgommen skal ha klassisk smoking.

– Her har vi mulighet å skape en unik historie, sier jeg.

Og hodet mitt løper løpsk med ulike oppsett av studiolys, røykmaskin, en blitz-sol som skinner gjennom låvedøra… Kort fortalt: Vi blir enige om å gjøre rommet om til 1920-talls inspirert klubblokale hvor fotograferingen skal skje. Brudeparet selv hadde ikke tenkt på denne muligheten, men vi er enige om at dette stedet vil gi bilder som ingen andre brudepar har på veggen.

Når selve dager kommer, har jeg hele bilen fullastet av utstyr. Jeg velger jeg å komme et par timer før vielsen, for dette er et teknisk utfordrende oppdrag. Her må alt rigges på forhånd, slik at alt er klart når brudeparet kommer.

Jeg smiler mens jeg rigger og er glad for at vi fant denne skjulte skatten. Hadde ikke bruden husket sofaen, hadde vi nok ikke stått i dette lokalet.

Bryllupsplaner eller kjenner noen som har det? Ta gjerne kontakt med meg hvis du ønsker unike bryllupsbilder.
Følg meg på Facebook eller Instagram for flere historier bak kamera.