Dette har vært et annerledes år. Det startet mørkt, men endte lyst.

14. mars 2020 hørte vi statsministeren fortelle at korona-pandeminen førte til de mest inngripende tiltakene som hadde skjedd i Norge fredstid. 

Jeg ble usikker. Folk rundt meg ble usikre. Hva vil dette bety?  Våren og sommeren hadde jeg avtalt en rekke konfirmasjoner og brylluper. I løpet av et par uker i mars ble de aller fleste avbestilt. Planlagte fotokurs måtte utsettes. Dette var også året der jeg hadde bestemt meg for å satse mer på egen bedrift, og gått ned i stillingsprosent fra fast jobb. For en timing! Heldigvis hadde jeg bestillinger på produkter som gjorde at tiden ble fylt opp. Men så stille i studio. Vanligvis skal det være latter, glede og masse folk!

Alene i studio: Takknemlig for å kunne ferdigstille fotografier før hverdagen ble snudd på hodet.

Tenke digitalt: Hva gjør vi når vi ikke kan møtes til fotokurs i studio? Da gjør vi det digitalt. 2020 ble året der vi alle tok i bruk de digitale mulighetene.

Endelig: Så deilig å være ute på location igjen! Blaker Sparebank fyller 100 år og i april var det tid for kampanjebilder.

Personlige prosjekter: Hvert år setter jeg tid av i kalenderen for noen personlige prosjekter. Det gir rom for å eksperimentere og ny inspirasjon. Vanligvis er det vanskelig å finne tid, men ikke i mai.

Utendørs: Våren kommer og endelig går det an å møtes utendørs igjen!

Sommeren blir vendepunktet: Sommeren kommer og ting vender mer tilbake til normalen.

Kundene vender tilbake

Når sommeren kommer merker jeg at folk kommer tilbake! Vi har lært oss å leve med korona på sett og vis. Vi holder avstand, er flinke med å vaske hendene – og drar på Norgesferie.

Jeg opplever også at at hele koronasituasjonen har gjort noe med oss. Vi prioriterer mer de nære ting og de nærmeste rundt oss. Etter sommeren har det kommet flere enn vanlig til en familiefotografering. Ikke storfamilien, men kjernefamilien.

Konfirmantene som fikk utsatt konfirmasjonen i våres, vender tilbake. Bedriftene trenger bilder igjen.

Utover høsten tenker jeg flere ganger at det virker som første halvdel av 2020 kommer i retur nå. Det er fortsatt behov for bilder! Det startet mørkt, men endte lyst.

 

God jul og godt nytt år!