– Kan du ikke bare knipse ett par bilder? Dette spørsmålet har jeg fått flere ganger, og jeg forstår godt at det er fort gjort å tenke slik. Men i  jobben som fotograf ligger det mye arbeid bak hvert bildene, selv om det bare er ETT motiv som skal tas.

Alle har i dag tilgang til et kamera, og det er superenkelt å ta et bilde. Men å oppnå et godt resultat er ikke alltid like enkelt. Som oftest ligger det mye planlegging bak.

Her er en historie fra idé til ferdig bilde henger på veggen.

I år feier Oppsal vaktmestersentral 50 år og oppdraget var et gruppebilde av alle ansatte sammen med maskinparken. Et slikt oppdrag kan løses på mange måter, men jeg ville at kunden skulle få et skreddersydd og unikt bilde som forteller historien om dem.

Forberedelser og planlegging før fotooppdraget

Før fotograferingen startet oppdraget med å finne et egnet sted som kunne danne rammen for fotograferingen. De er et lokalt firma med mange borettslag på kundelisten, så et naturlig valg ble å fotografere midt blant oppdragsgiverne på Oppsal. Godt lys er en viktig stemningsskaper i et bilde. Hvor og når solen står opp må også med i beregningen. I tillegg ville det kreve mye ekstra lys for å lyssette over 20 personer.

Tidlig på jobb

På selve fotograferingsdagen ser været ut til å klaffe. Himmelen er blå og om noen timer vil solen stå opp. Jeg kommer litt før alle andre for å begynne å montere utstyret. Med meg har jeg en strømaggregat som skal gi strøm til fire studioblitzer for å lyse opp alle ansatte. Mens jeg holder på, hører jeg maskinparken til Oppsal vaktmestersentral kommer. Nå gjelder det å jobbe effektivt for de ansatte har en travel dag foran seg. En lift blir plassert der jeg skal fotografere. Det gir et best perspektiv om jeg kommer meg opp i høyden. Så starter jobben med å komponere bildet. Hvor skal maskinene stå, hvor skal de ansatte stå?

– Se i kamera, alle sammen!

Klikk!

 

 

 

 

Å trykke ned knappen er den letteste jobben. Men det er jobben bak som er den krevende.

 

 

 

 

 

 

FRA IDÈ TIL FERDIG PRODUKT: Her kommer Lars i Oppsal vaktmestersentral i studio for å hente det endelige resultatet som skal henge på veggen hos bedriften. 

Lyst til å vite med hvordan jeg samarbeider med bedrifter? Ta en titt på mine bedriftssider eller ta kontakt for en uforpliktende prat.